Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nefelejcs Tagóvoda sajátosságai

 

Napsugár óvoda Nefelejcs tagóvodájának pedagógiai programja,  sajátosságai:
                                                         
                                                     
 
Óvodánk Székesfehérvár Megyei jogú Város Önkormányzatának fenntartásában működik 1974 óta. Családi házas és kisebb lakótelepi környezetben öt csoporttal 149 férőhellyel rendelkezünk.
Tudatos munkánk során törekszünk, hogy a hozzánk járó gyerekek SZERETETBEN, ÉRZELMI BIZTONSÁGBAN, SOK ÉLMÉNNYEL GAZDAGODVA ÉLVEZZÉK az óvodában töltött éveket. Hiszünk a gyerekek fejleszthetőségében, azonosulunk a
„segíts nekem, hogy magam csinálhassam” – Montessori alapelvvel. Olyan légkör megteremtését célozzuk, ahol érvényesül a gyermekek érdeke, szabadsága, megbecsülése, ahol biztosítva van a játéktevékenység prioritása és az esélyegyenlőség. A családi nevelés kiegészítőjeként alapvetőnek tartjuk a szülőkkel való együttműködést és a gyermekek érdekében történő együttnevelést. Az életkori, az egyéni sajátosságok, az eltérő fejlődési ütem figyelembevételével törekszünk a gyerekek sokoldalú harmonikus fejlődését, személyiségük kibontakozását segíteni.
Sajátosságaink: csoportjainkban  reformpedagógiai irányzat  Montessori pedagógia adaptációja szerint folyik a gyerekek tevékenykedtetése.
Kiemelt szerepben vannak hagyományinak,  óvodásokhoz való közelítése.